woensdag 1 april 2020

Laatste Avondmaal

Hallo iedereen, 

eerst en vooral nog enkele foto's.



Er wordt al heel wat gemaakt voor Pasen. Maar eerst zijn er nog de dagen van de Goede Week

Op Witte Donderdag ( dit jaar op 9 april) herdenken we het Laatste avondmaal.
De kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar kunnen aan hun ouders vragen of ze de werkblaadjes van dit verhaal willen printen. Zo kunnen jullie samen stilstaan bij het verhaal.
Je kan dit natuurlijk ook doen op de dag zelf. Als je de blaadjes hebt ingevuld, kan je ze in je huiswerk-kaft steken. Dan mag je ze de eerste les in de klas in je godsdienst-kaft steken.

Alvast een filmpje van dit verhaal:

Voor de leerlingen van het 4de + 5de + 6de leerjaar

Bekijk de volgende prenten:




Deze prenten tonen het belangrijkste deel van het verhaal.
Jezus vierde met zijn apostelen het Joodse Paasfeest. Waarom en hoe de Joden Pasen vieren kan je zien in het volgende filmpje.


Toen het zover was, ging hij samen met de apostelen aanliggen voor de maaltijd. Hij zei tegen hen: ‘Ik heb er hevig naar verlangd dit pesach-maal met jullie te eten voor de tijd van mijn lijden aanbreekt. Want ik zeg jullie: ik zal geen pesach-maal meer eten voordat het zijn vervulling heeft gevonden in het koninkrijk van God.’ Hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en zei: ‘Neem deze beker en geef hem aan elkaar door. Want ik zeg jullie: vanaf nu zal ik niet meer drinken van de vrucht van de wijnstok tot het koninkrijk van God gekomen is.’ En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: ‘Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.’

Jezus deelt het brood, maar de volgende dag ook Zijn leven.
Hij vraagt aan ons om dit ook te blijven doen.

Neem een blad . Teken daarop iets van het verhaal wat jou het meeste treft.
Hoe kan jij delen?
Noteer onder je tekening de antwoorden op de volgende vragen. Steek je blad daarna in je huiswerk-kaft. Dan kan je het nadien in je godsdienst-kaft in de klas steken.

  • Hoe kan kiezen om te delen soms een moeilijke keuze zijn?
  • Heb je altijd een keuze? Waarom wel/niet?
  • Wanneer denk je alleen maar aan jezelf?
  • Wanneer denk je alleen maar aan anderen?
  • Is er altijd één juiste manier van handelen? Waarom wel/niet? 

“Geven maakt gelukkiger dan ontvangen.” (Hand. 20, 35)

Je kan tijdens de volgende weken ,die je nog samen met je gezin moet doorbrengen, alvast proberen om te onderzoeken of deze zin klopt.
Maak er een verslagje van of een dagboek waarin je foto's en voorbeelden schrijft van wanneer jij gelukkiger was door iets te geven, dan te krijgen.

Veel plezier met de opdrachten en tot morgen!

Juf Lut




Geen opmerkingen:

Een reactie posten